Peter Spier

Peter Spier
Download

Biografie

Peter Spier (1927) groeide op in Broek in Waterland en raakte door zijn vader, illustrator en journalist Jo Spier, al vroeg vertrouwd met het tekenvak. Na zijn opleiding aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam werkte hij enige jaren bij de marine en werd hij correspondent voor Elseviers Weekblad. In 1951 verhuisde hij naar de Verenigde Staten waar hij zich bekwaamde in het schrijven en illustreren van kinderboeken. Bijna al zijn boeken kregen internationale verspreiding en waardering.

Maakte zijn vader vooral naam met karikaturale tekeningen, die van Peter zijn sterk picturaal. Zijn beroemdste prentenboek is De koe die in het water viel, vanwege de geromantiseerde visie op het Hollandse landschap en de stad Alkmaar. Prentenboeken als De ark van Noach, Mensen, mensen, wat een mensen! en Het regent, het zegent vallen op door hun volle pagina's en rijkdom aan kleur en details.

Bron: Encyclopedie van de jeugdliteratuur, onder redactie van Jan van Coillie, Joke Linders, Selma Niewold, Jos Staal, uitgeverij De Fontein

Bekijk alle makers

Benieuwd naar de auteurs, illustratoren en vertalers die verbonden zijn aan Uitgeverij Lemniscaat? Wij stellen ze graag aan je voor!