Algemeen

(010) 206 29 29

info@lemniscaat.nl
Verkoop

Marijn Staps - verkoop@lemniscaat.nl

Pers en promotie

Kind, jeugd en young adult | Hindele Boas, Sebastiaan Brussee - promotie@lemniscaat.nl
Non-fictie volwassenen | Jochem Salemink - jochem@lemniscaat.nl

Binnen- en buitenlandse rechten

Robin van der Gaag - rechten@lemniscaat.nl

Bezoekadres

Vijverlaan 48
3062 HL Rotterdam

Postadres

Postbus 4066
3006 AB Rotterdam

Routebeschrijving in Google Maps
Uitgeverij Lemniscaat

Pers en promotie

Veelgestelde vragen

Hoe vaak verschijnt STACH?

STACH verschijnt twee keer per jaar: in januari en in augustus. Het tijdschrift is gratis verkrijgbaar bij de lokale boekhandel in Nederland en België.

Kan ik STACH voor mijn school bestellen?

Ja, dat kan! Alleen niet via de uitgeverij. Om STACH voor jouw school te bestellen, adviseren we je om contact op te nemen met je lokale boekhandel. Zij kunnen onbeperkt en in pakketten van 25 stuks STACH voor jou bestellen. Zolang de voorraad strekt, natuurlijk.

Mijn lokale boekhandel kan STACH niet bestellen. Wat nu?

Iedere boekhandel in Nederland en België kan aan de hand van het ISBN van STACH het tijdschrift bestellen. Zij ontvangen een pakket van 25 stuks om gratis uit te delen. Als het bestellen onverhoopt niet lukt, kan de boekhandel contact met Uitgeverij Lemniscaat opnemen. Als een boekhandel STACH niet wil bestellen, raden we je aan om het bij een andere boekhandel te vragen. 

Kan ik stagelopen bij Uitgeverij Lemniscaat?

Helaas, we bieden momenteel geen stageplekken aan. We wensen je veel succes met je studie!

Kan ik komen werken bij Uitgeverij Lemniscaat?

Helaas, er zijn momenteel geen open vacaturen bij de uitgeverij. Wil je een open sollicitatiebrief sturen? Dat kan! Deze stuur je naar info@lemniscaat.nl

Hoe kan ik mijn manuscript insturen naar Uitgeverij Lemniscaat?

Lemniscaat is altijd op zoek naar mooie, nieuwe boeken. En misschien heb jij die wel geschreven! Stuur een papieren versie naar onze uitgeverij. Digitale inzendingen worden niet in behandeling genomen. 

Dit is ons postadres:

Uitgeverij Lemniscaat
Postbus 4066
3006 AB Rotterdam

Heb je een dik boek geschreven? Stuur ons dan alleen de eerste hoofdstukken. Als wij daardoor geïntrigeerd raken, nemen we zelf contact met je op om de rest op te vragen.

Wil je je manuscript retour ontvangen? Sluit dan een voldoende gefrankeerde retourenveloppe bij.

Wanneer reageert Uitgeverij Lemniscaat op mijn ingezonden manuscript?

Heb je je manuscript per post toegestuurd? Na ongeveer acht weken krijg je een reactie of jouw verhaal aansluit bij ons fonds. Manuscripten die wij niet publiceren worden retour gestuurd als je een voldoende gefrankeerde retourenveloppe bijsluit.

Past mijn manuscript bij Uitgeverij Lemniscaat?

Om zelf te beoordelen of jouw boek in ons fonds zal passen of beter op zijn plek is bij een andere uitgeverij, kun je het best een boekwinkel of bibliotheek bezoeken. Zoek naar de boeken waarbij je jouw boek vindt passen en kijk welke uitgeverijen die hebben uitgegeven.

Voor ons is in de eerste plaats belangrijk dat een boek origineel is en goed geschreven.

Een kinderboek moet aantrekkelijk zijn voor kinderen in de leeftijdsgroep voor wie het bedoeld is én het moet iets meer bieden dan alleen maar een spannend verhaal. Er is niet één soort boeken te noemen dat voor ons de juiste is.

Wat we niet uitgeven: fantasy, horror, vampierverhalen en chicklit. Verder vinden we het leuk om heel verschillende boeken uit te geven die de lezer allemaal op hun eigen manier iets te bieden hebben.

Voor volwassenen zijn we met name geïnteresseerd in maatschappelijk betrokken filosofie en non-fictie.

Literaire kwaliteit en oorspronkelijk, zo min mogelijk digitaal, artwork staan bij ons hoog in het vaandel, maar niet ten koste van alles. Voor onze kinderboeken geldt dat kinderen altijd iets aan een boek moeten kunnen beleven.

Mag ik (online) uit een Lemniscaatboek voorlezen aan publiek?

Het is niet toegestaan om opnames te maken van je voorleessessie en/of deze te delen via het internet. De enige uitzondering waarbij het wel is toegestaan om online voor te lezen is als het boek wordt voorgelezen via een livestream en dit niet wordt opgenomen. 

Ook mogen afbeeldingen uit onze boeken niet worden bewerkt ten behoeve van het voorlezen.

In een niet-commerciële omgeving waarbij een Lemniscaatboek wordt voorgelezen aan publiek is het wel toegestaan om voor te lezen. Denk hierbij aan een privésituatie of op school. Wederom zijn opnames maken en delen niet toegestaan.

Zodra er in een commerciële omgeving wordt voorgelezen uit een Lemniscaatboek, en er dus partijen zijn die betaling ontvangen voor deze activiteit, ben je altijd verplicht om toestemming aan ons te vragen. Je kunt je aanvraag sturen naar rechten@lemniscaat.nl. In jouw aanvraag is het belangrijk dat je de volgende zaken zo duidelijk mogelijk omschrijft.

• Je naam en contactgegevens
• De titel van het Lemniscaatboek waaruit wordt voorgelezen
• De opbrengsten die voortkomen uit deze activiteit
• Eventueel andere bijzonderheden

Wij sturen je vervolgens zo snel mogelijk ons antwoord met eventueel onze voorwaarden en aanvullende vragen of opmerkingen.