1000 Dingetjes über die niederlande

Jesse Goossens

Hét boek voor de miljoenen Duitsers die jaarlijks ons land bezoeken

Wist u dat er bijna 370.000 Duitsers in Nederland wonen? En dat er ieder jaar maar liefst vier miljoen Duitse toeristen ons land bezoeken? Het is dus hoog tijd voor een Duitse uitgave van de bestsellers Nederland en Duizend dingen over Nederland: Niederlande en Tausend Dingetjes über die Niederlande.

Formaat: 24,5 x 32,7 cm | paperback | prijs: € 9,99 | isbn: 9789047708636 | nur: 232
Jesse Goossens

Auteur

Jesse Goossens

Jesse Goossens is schrijfster, vertaalster en uitgever kinder- en jeugdboeken van Lemniscaat. Ze schrijft onder meer non-fictie voor kinderen, waarin ze haar verwondering over de wereld om zich heen probeert te delen.

Meer over Jesse Goossens
Charlotte Dematons

Illustrator

Charlotte Dematons

Charlotte Dematons groeide op in Normandië, waar ze tweetalig werd opgevoed. Na haar middelbare school in Frankrijk ging ze naar de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, waar ze zich specialiseerde in illustreren en ontwerpen. Tijdens de tentoonstelling van de eindexamenkandidaten werd haar werk opgemerkt door de uitgever van Lemniscaat. Hij gaf haar een opdracht voor het maken van een prentenboek. Dat werd ‘Dido’, haar debuut als prentenboekenmaakster. Sindsdien maakt ze voor veel uitgeverijen en tijdschriften illustraties en prentenboeken, waaronder diverse sprookjesboeken en de drie kijk- en zoekboeken van formaat ‘De gele ballon’, ‘Nederland’ en ‘Sinterklaas’. Dematons’ illustraties hebben vaak een sprookjesachtige sfeer en vallen op door de vele details. Voor ‘De sprookjes van Grimm’ ontving Charlotte Dematons de Zilveren Penseel 2006, en ‘Sinterklaas’, waarvan binnen vier jaar al meer dan 100.000 exemplaren werden verkocht, werd in 2008 bekroond met een Gouden Penseel.

Meer over Charlotte Dematons

Vertaler

Andrea Akkermann

Meer over Andrea Akkermann