Voor boekverkopers

Alles wat je nodig hebt om onze boeken in het zonnetje te zetten

Bij Lemniscaat zijn we trots op onze boeken, en dat willen we laten zien: daarom presenteren we elk boek zo dat het optimaal tot zijn recht komt. Daarbij houden we voortdurend in het vizier dat we vooral die gang naar de boekhandel stimuleren. Immers; niets is zo zalig als de geur van échte boeken, en niets stemt zo tevreden als het thuis uitpakken van je zorgvuldig gekozen boek. Dat is en blijft van alle tijden. Onze boeken gaan over van generatie op generatie en we spelen daar in onze promotie steeds op in.
Natuurlijk gaan we met onze tijd mee en zoeken we potentiële klanten ook online op. Lemniscaat mag rekenen op een trouwe schare fans, die nog altijd groeit.

Promotie bij ieder Lemniscaatboek

 • Actieve benadering van pers, recensenten en influencers
 • Doorlopende aandacht via onze social media-kanalen (totaal ruim 36.000 volgers)
 • Advertenties in online en gedrukte media
 • Vermelding in ons magazine STACH
 • Vermelding in onze e-nieuwsbrieven voor particulieren, boekhandels, bibliotheken en scholen
 • Drukwerk, etalage- en presentatiemateriaal op aanvraag
 • Bemiddeling auteursbezoek

Ieder Lemniscaat heeft een eigen boekpagina op de website

 • Boektrailer
 • Leesfragment
 • Q&A auteur/illustrator
 • Lessuggesties en/of leesclubvragen

Lessuggesties en leesclubvragen

Bij al onze titels, van prentenboek tot young adult, laten wij lesmaterialen ontwikkelen, die we gratis beschikbaar stellen op onze website en verspreiden middels onderwijsnieuwsbrieven. Op deze manier stimuleren we leerkrachten en pedagogisch medewerkers in groepsverband aan de slag te gaan met échte boeken uit de échte boekwinkel. Zo krijgen we elk kind in Nederland aan het lezen!

Promotiemateriaal

Ter promotie van onze prentenboeken maken we kleurplaten, ansichtkaarten en posterpakketten en bij elk jeugdboek verschijnen er boekenleggers, voorzien van een QR-code die naar een online voorpublicatie leidt.

Materiaal bestellen

Download de promotiematerialen via de betreffende boekpagina’s of bestel ansichtkaarten, boekenleggers en posters eenvoudig via promo-lemniscaat.nl. Dit is gratis voor boekhandels. Geen boekhandel, maar heb je wel interesse? Tegen een kleine vergoeding bestel je materiaal via webshop-lemniscaat.nl.

Neem contact met ons op

Heb je vragen of suggesties? Neem contact op met onze afdeling marketing en publiciteit via promotie@lemniscaat.nl

STACH

Met trots presenteert Uitgeverij Lemniscaat STACH. Het halfjaarlijkse kinder- en jeugdboekentijdschrift. Gratis verkrijgbaar bij de lokale boekhandel in Nederland en België.

Meer over STACH

Welkom

Een nieuw initiatief voor de boekhandel is geboren: Welkom! Ieder pasgeboren kind krijgt hiermee een eigen prentenboek als gratis welkomstgeschenk van de boekhandel. Kersverse ouders kunnen tot drie maanden na de geboorte van hun baby het geschenk ophalen, bij het tonen van het geboortekaartje of inschrijfbewijs van hun kind. Ze ontvangen een prachtig prentenboek om te zingen: Slaap kindje slaap, met sfeervolle illustraties van Marijke ten Cate. Kinderen verdienen een leven van verhalen, fantasie en geletterdheid – en dat leven begint in de boekhandel!

Zie Welkom! voor meer informatie over het initiatief. Hier is ook een lijst te vinden met deelnemende boekhandels. Via verkoop@lemniscaat.nl kun je als boekhandel informatie opvragen en je aanmelden als deelnemer. Doe ook mee en verwelkom met het initiatief een nieuwe generatie lezers in uw boekhandel!