Educatie

Lessuggesties

Ben je op zoek naar leuke activiteiten voor in de klas aan de hand van een boek? Speciaal voor docenten ontwikkelt Lemniscaat lessuggesties. Van knutselwerken en andere creatieve opdrachten tot advies bij het voorlezen en handige discussievragen. Op iedere boekenpagina vind je verschillende extra’s.

Ontdek al onze boeken

STACH

Met trots presenteert Uitgeverij Lemniscaat STACH. Het halfjaarlijkse kinder- en jeugdboekentijdschrift. Gratis verkrijgbaar bij de lokale boekhandel in Nederland en België.

Meer over STACH

Kleurplaten

Bijna alle jeugd- en prentenboeken voorzien we van een kleurplaat. Deze is speciaal voor jou gemaakt door de illustrator van het boek. Geef jij de illustratie kleur? Op de boekenpagina’s vind je de bijbehorende kleurplaten om te downloaden.

Ontdek al onze boeken

Gruffalo in dertien streektalen

Moedertje O, het is de... Gruffalo! Luister naar het verhaal van het meest geliefde monster uit de kinderliteratuur in dertien streektalen. Van Rotterdams tot Zeeuws.

Ontdek alle fragmenten

Muziek

Benieuwd naar de muziek achter het boek? Op Spotify vind je alle speellijsten van Uitgeverij Lemniscaat. Van Sinterklaasliedjes tot Slaap Kindje Slaap.

Klik en luister