Big tech

Rana Foroohar

Big tech

Het lijkt allemaal zo gemakkelijk en goedkoop: Met een paar handige apps ligt de wereld aan je voeten. Maar onze voorkeuren worden zonder dat we erbij stilstaan verkocht aan bedrijven die ons bestoken met advertenties. Met onze privégegevens worden miljardenwinsten gemaakt, terwijl mkb’ers de concurrentieslag met internetplatforms verliezen. En dan hebben we het nog niet eens over het fake news dat een grote impact heeft op onze democratie. Hoe hebben we onze samenleving zo kunnen laten ontwrichten? Financial Times-journalist Rana Foroohar deed verslag van de opkomst van technologiereuzen als Amazon, Facebook en Google en beschrijft hoe Big Tech zijn onschuld verloor. Jarenlang hebben we ons laten misleiden door het sportieve uiterlijk en de mooie praatjes van de internetondernemers, die ondertussen wereldwijde monopolyposities verwierven. Handig gebruikmakend van het gebrek aan regelgeving en van het internationale speelveld is hun macht daadwerkelijk grenzeloos geworden. Hoog tijd voor adequate regelgeving, eerlijke concurrentie én, zo stelt Foroohar, voor kritische gebruikers.
Formaat: 21,7 x 14,5 cm | paperback | prijs: € 24,99 | isbn: 9789047712893 | nur: 740
Rana Foroohar

Auteur

Rana Foroohar

Rana Foroohar woont in New York en is columnist economische zaken en eindredacteur bij de Financial Times. Daarnaast is Foroohar ook economisch analist voor CNN. Eerder werkte zij bij Time en bij Newsweek. Als correspondent deed ze verslag van nieuws uit Europa en het Midden-Oosten. In haar vorige boek, 'Makers and Takers: How Wall Street Destroyed Main Street', beschreef Rana Foroohar waarom de kapitaalmarkt de gewone ondernemers niet meer ondersteunt. Het boek stond op de shortlist van de Financial Times McKinsey Book of the Year Award in 2016.

Meer over Rana Foroohar

Vertaler

Sonja Matthews-Marrevee

Een studie theologie met het accent op filosofie en tekstanalyse, een voorliefde voor vreemde talen, verblijven in de Verenigde Staten plus Parijs en een Engelsman als echtgenoot brachten Sonja Matthews uiteindelijk bij het vertaalvak.Voor Lemniscaat vertaalde ze onder andere manuscripten van Nicholas Freudenberg, Peter Gøtzsche en John Bunzl & Nick Duffel.

Meer over Sonja Matthews-Marrevee