Boelies kerstplan

Mathilde Stein

Eén ding is zeker: het wordt een Kerstmis om nooit te vergeten!

Sinds biggetje Boelie verhuisd is naar het bos, lijkt het wel of de Kerstman hem helemaal is vergeten. Elk jaar opnieuw doet Boelie vreselijk zijn best om de Kerstman feestelijk welkom te heten… en elk jaar opnieuw vliegt de Kerstman hem zomaar voorbij.

Dan besluit Boelie drastische maatregelen te nemen. Hij bedenkt een heel bijzonder kerstplan waardoor de Kerstman hem wel móét zien. En het werkt! Alleen… wat moet Boelie nu met een kapotte slee, vermiste pakjes en een Kerstman die helemaal van slag is?

Formaat: 21 x 28 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047705055 | nur: 273
Mathilde Stein

Auteur

Mathilde Stein

Mathilde Stein (Den Haag, 1969) studeerde Spaans en Communicatiewetenschappen, gecombineerd met een avondopleiding aan de kunstacademie van Bordeaux. Ze werkte jarenlang als organisatie- en communicatieadviseur door heel Europa, met name voor grote sportevenementen. Na tien jaar Frankrijk woont Mathilde nu in Engeland. Ze is daar programmadirecteur van een MA in beurs- en evenementmanagement aan de Universiteit van Central England. Schrijven doet ze het liefst voor kinderen, want: ‘Zelf was ik ook van plan om nog maar even kind te blijven. In elk geval tot mijn drieëntachtigste, en daarna zien we wel weer.’ Bang Mannetje dat ze samen met Mies van Hout maakte, was haar debuut als kinderboekenschrijfster. Een groot succes: het sleepte de Kinderboekwinkelprijs 2006 in de wacht. Met Gerdien van der Linden maakte Mathilde vervolgens het prentenboek Monsterlied en kort daarna verschenen Van mij! en De kindereter met illustraties van Mies van Hout. Beste Bregje Boentjes is haar vijfde prentenboek bij Lemniscaat. Pluk en Pluis is het eerste boek waar ze zelf tekst én illustraties voor maakte. Wil je nog meer weten over Mathilde Stein? Bezoek dan haar website.

Meer over Mathilde Stein
Chuck Groenink

Illustrator

Chuck Groenink

Chuck Groenink (Emmen, 1982) studeerde in 2004 af aan de voormalige Academie voor Beeldende Kunsten in Kampen. In 2007 publiceerde hij zijn eerste strip De vijver in het Belgische striptijdschrift Het Salon. Op 25-jarige leeftijd ontving hij de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs voor jonge illustratoren. Beste Bregje Boentjes is zijn eerste prentenboek bij Lemniscaat.

Meer over Chuck Groenink

Lessuggesties

Lessuggesties bij dit boek

Boelies kerstplan