Dansende vogels en zingende apen. Hoe dieren zeggen: 'Ik hou van jou'.

Smriti Prasadam-Halls

De mooiste manieren waarop dieren elkaar de liefde verklaren

Mensen zijn niet de enigen die graag een romantisch aanzoek doen. Ontmoet een pinguïn die op jacht gaat naar de mooiste steen om indruk te maken op zijn vrouwtje. Kijk hoe een vlucht flamingo’s een meer verandert in een flitsende dansvloer waar naar hartenlust wordt geflirt. En luister hoe gibbons lieflijke serenades brengen.

In dit boek zie je hoe dieren van de diepste diepzee tot in de tropische regenwouden elkaar de liefde verklaren.

Dit prentenboek is het perfecte cadeau om je kind – of ieder ander – te zeggen hoeveel je van hem/haar/hen houdt.

Formaat: 26,9 x 26,9 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047713081 | nur: 223

Auteur

Smriti Prasadam-Halls

Smriti Prasadam-Halls werd geboren in India, maar verhuisde als peuter naar Engeland. Ze studeerde geschiedenis en Engels in Liverpool, woonde in Hong Kong en werkte voor de BBC als schrijver van kinderprogramma’s. In 2012 begon ze boeken te schrijven, en inmiddels zijn die al in dertig talen verschenen.

Meer over Smriti Prasadam-Halls

Illustrator

Florence Weiser

Florence Weiser is een Franse illustrator die in België woont. Ze heeft haar hele leven getekend. Ze woont en werkt nu in een sprookjeswagen midden in de natuur, waar ze zich door laat inspireren. Dansende vogels en zingende apen is haar eerste boek bij Lemniscaat.

Meer over Florence Weiser
Steven Blaas

Vertaler

Steven Blaas

Steven Blaas (3 maart 1986) werkt als boswachter natuurbeheer in de Veluwezoom. Hij volgde de opleiding Bos- en Natuurbeheer, naar eigen zeggen omdat hij niet kon kiezen tussen alle mogelijke natuuropleidingen. Toen zijn vrouw voor de eerste keer zwanger werd, inmiddels dertien jaar geleden, begon hij natuurboeken voor kinderen te verzamelen. Daarin kwam hij zoveel fouten tegen dat hij zich bij verschillende uitgevers aanmeldde als corrector voor natuurboeken. Bij Lemniscaat is hij inmiddels de vaste vertaler van de titels in de imprint Lemniscaat Natuurlijk! Als hij niet vertaalt of werkt, is hij met zijn zoons Johan en Willem te vinden op de Posbank, waar ze wandelen, hutten bouwen, bomen klimmen en andere avonturen beleven. Volgens Steven is de Posbank de mooiste plek op aarde. Steven Blaas woont met zijn vrouw en twee zoons in Dieren.

Meer over Steven Blaas

Activiteiten voor thuis en in de klas

Dansende vogels en zingende apen. Hoe dieren zeggen: 'Ik hou van jou'.