De geheime tuin

Frances Hodgson Burnett

Nu al klassiek, in een nieuwe hervertelling met de prachtigste illustraties

We zijn er allemaal mee opgegroeid: het verhaal van het ongewenste weesmeisje Mary en haar weggestopte neef Colin, die opbloeien in de verboden tuin die ze weer tot leven wekken.

Margaretha van Andel blies het stof van de 111 jaar oude woorden van Hodgson Burnett en laat ze opbloeien als de geheime tuin zelf. Daphne Louter kleurt het geheel in met illustraties die doen denken aan destijds met de frisheid van nu.

Droom mee… volg het roodborstje… naar de geheime tuin!

Formaat: 25,0 x 17,8 cm | gebonden | prijs: € 24,99 | isbn: 9789047710851 | nur: 283

Auteur

Frances Hodgson Burnett

Frances Eliza Hodgson Burnett was een Britse schrijver. Haar beroemdste werken – De kleine lord (1886), De geheime tuin (1911) en De kleine prinses (1905) – worden nog steeds veel gelezen. 

Meer over Frances Hodgson Burnett
Daphne Louter

Illustrator

Daphne Louter

Daphne Louter studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, waar ze afstudeerde in druktechnieken. Vervolgens vertrok ze naar Edinburgh om daar aan de kunstacademie illustratie te gaan studeren. Ze bleef nog enkele jaren in Schotland wonen en gaf onder meer les aan de kunstacademie. In 2009 keerde ze terug naar Nederland, waar ze schildert en illustreert. In 2014 won ze de illustratiewedstrijd Picture This! Bij Lemniscaat verscheen eerder haar prentenboekendebuut Kijk, konijnen.

Meer over Daphne Louter

Activiteiten voor thuis en in de klas

De geheime tuin