Ik wil een leeuw!!

Annemarie van der Eem

Een kind vraagt een leeuw als huisdier – en krijgt precies wat hij wil!

Met Niets gebeurd veroverde Mark Janssen stormenderhand de prentenboekenwereld. Nu schreef Annemarie van der Eem een verhaal dat hem op het lijf geschreven is.

Op een dag werd Sjuul wakker. Het was stil in huis. En eigenlijk ook best saai. Ineens wist hij het: hij wilde een beest. Een huisdier. Vandaag nog! En hij wist ook wat voor beest... De beesten die aan de fantasie van Sjuul ontspringen, spatten van de bladzijden af.

Grinnikend en zich vergapend zullen ouder en kind dit boek lezen. En de eerste opmerking die na het dichtslaan van het boek gemaakt zal worden, ligt voor de hand: ‘Mam, pap... ik wil een leeuw!’
  • Gebonden Formaat: 33,4 x 25,0 cm Prijs: € 5,00 ISBN: 9781788070324 Nur: 273
  • Gebonden Formaat: 33,4 x 24,9 cm Prijs: € 14,99 ISBN: 9789047708674 Nur: 273
Annemarie van der Eem

Auteur

Annemarie van der Eem

Annemarie van der Eem (1976) kende een knallend kinderboekendebuut met Ik wil een leeuw! Dit prentenboek, waarvoor Mark Janssen de illustraties maakte, is inmiddels vele drukken en tien vertalingen verder. Annemaries tweede prentenboek bij Lemniscaat is De fantastische vijf, met illustraties van Dorien Brouwers. Dit boek is een kleurrijke ode aan de opmerkzaamheid en fantasie van kinderen.

Meer over Annemarie van der Eem
Mark Janssen

Illustrator

Mark Janssen

Mark Janssen studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Hij illustreert voor zowel kinderen als volwassenen en werkte al aan meer dan vijfhonderd boeken mee. Bij Lemniscaat verschenen onder meer zijn eigen prentenboeken Niets gebeurd, Dino’s bestaan niet, het prachtige Eiland en Stop! Monsters!

Meer over Mark Janssen

Activiteiten voor thuis en in de klas

Ik wil een leeuw!!

Media