Jij en ik. Verhalen over vriendschap en vluchtelingen

Joyce Pool

19 Lemniscaat-jeugdboekenauteurs schrijven een onmisbaar boek over vriendschap

Een vreemdeling is een vriend die je nog niet kent

19 Lemniscaat-jeugdboekenauteurs schrijven een ontroerend, hoopgevend en onmisbaar boek in iedere boekenkast en elk klaslokaal.
In onze wereld zijn 22,5 miljoen mensen op de vlucht: mensen die alles wat hun bekend en lief is hebben achtergelaten omdat oorlog, honger, hun politieke of culturele achtergrond, hun seksuele geaardheid of iets anders hun bestaan bedreigde.
Deze mensen hebben een plek nodig: een plek waar ze veilig zijn, waar ze welkom zijn en waar ze iets van een nieuw bestaan kunnen proberen op te bouwen.
De eerste stap naar een nieuw leven is vriendschap. In Jij en ik laten negentien jeugdboekenauteurs zien dat vriendschap grenzen en culturen, afkomst en geaardheid overstijgt. En dat vluchtelingen welkom zijn.

Jan Terlouw, Gijs Wanders, Margaretha van Andel, Ariënne Bolt, Alyze Bos, Pieter Koolwijk, Anke Kranendonk, Jesse Goossens, Joyce Pool, Marco Kunst, Mireille Geus, Carolien Ceton, Anna van Praag, Jowi Schmitz, Peter-Paul Rauwerda, Ellen van Velzen, Lenneke Westera, Eva Moraal, Marloes Morshuis, Sjoerd Kuyper 
en Annet Huizing leverden bijzondere bijdragen. Van gedichten tot autobiografische verhalen, van historische gebeurtenissen tot sciencefiction. Van enkele regels tot vele pagina's. Over vluchtelingen uit alle windstreken. Maar met één grote overeenkomst: een warm hart voor diegenen die hun thuis hebben moeten ontvluchten.

Een ontroerend, hoopgevend en onmisbaar boek in iedere boekenkast en elk klaslokaal. En een boek dat helpt: een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan het vluchtelingenprogramma van UNHCR.


Formaat: 23,8 x 17,0 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047710738 | nur: 283
Joyce Pool

Auteur

Joyce Pool

Joyce Pool (Delft, 1962) volgde een opleiding aan de pedagogische academie en studeerde vervolgens onderwijskunde in Leiden. Ze woont tegenwoordig op Texel, waar ze maatschappijleer geeft op een middelbare school. Zij schreef eerder de lovend ontvangende historische jeugdromans Vals beschuldigd en Sisa, de  actuele jeugdboeken Blauw en Groeten uit Londen en de historische YA-roman De castraat. Kate Howard: Bloedlijn is haar eerste roman voor volwassenen. www.joycepool.nl Joyce Pool is geadopteerd door Boekhandel Het open boek in Den Burg Texel: daar kunnen ze je alles over haar vertellen en stap je na een bezoekje misschien wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!

Meer over Joyce Pool

Activiteiten voor thuis en in de klas

Jij en ik. Verhalen over vriendschap en vluchtelingen