Monsterboek

Alice Hoogstad

Een boek dat kleur brengt in de wereld...en hoe!

In een zwart-witte stad loopt een meisje met haar krijtjes. In kleurige lijnen tekent ze de meest wonderlijke monsters, die - zodra ze verder loopt - één voor één tot leven komen.

De kleurrijke monsters zetten het rustige stadje volledig op z'n kop. De chaos kan maar ternauwernood worden ingetoomd... of toch niet?

Op de gedetailleerde prenten valt zoveel te ontdekken dat dit woordeloze prentenboek iedere keer dat u het openslaat een nieuw verhaal vertelt.

Een heerlijk boek, waarbij u wel gewaarschuwd bent: hou krijtjes na het (voor)lezen maar uit de buurt van uw kinderen!

Gouden Penseel 2015

'Alice Hoogstad heeft met dit boek een prachtig, aansprekend prentenboek gemaakt.' Monsterboek is bekroond met de Gouden Penseel!

Lees het juryrapport op CPNB.nl.

  • Gebonden Formaat: 25,0 x 22,0 cm Prijs: € 14,99 ISBN: 9789047706199 Nur: 273
  • Gebonden Formaat: 29,8 x 24,5 cm Prijs: € 5,00 ISBN: 9781788070102 Nur: 273
Alice Hoogstad

Auteur & Illustrator

Alice Hoogstad

Alice Hoogstad (1957) illustreert al jaren kinderboeken (waaronder Polleke van Guus Kuijer). Ze tekent ook voor Sesamstraat, maar werkt het allerliefst aan haar eigen prentenboeken. Voor Lemniscaat maakte ze met Elle van Lieshout en Erik van Os En hoe komt toch een olifant aan al die kilo's grijs? Monsterboek, bekroond met een Gouden Penssel was haar eerste eigen werk bij Lemniscaat. Later verschenen bij Lemniscaat Mijn oma is een ooievaar en Kom uit die kraan (met Tjibbe Veldkamp). Interview Over de melkboer voor de klas, driftbuien in het atelier, geiten op tafel en het Rijksmuseum tekenen in de vakantie.... Lees het interview met Alice Hoogstad op Boekwijzer.com!Gouden Penseel 2015 'Alice Hoogstad heeft met dit boek een prachtig, aansprekend prentenboek gemaakt.' Monsterboek is bekroond met een Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek. Lees het juryrapport op CPNB.nl.

Meer over Alice Hoogstad

Activiteiten voor thuis en in de klas

Monsterboek

Kleurplaten

Kleurplaten bij dit boek

Monsterboek

Media

We kunnen deze video niet tonen, omdat we geen toestemming hebben om Youtube in te laden.