Naar de top

Dan Gemeinhart

Een jongen, zijn hond – een levensgroot avontuur

Mark heeft een droom. Hij wil Mount Rainier beklimmen.

Hij weet dat dat eigenlijk alleen is weggelegd voor getrainde bergbeklimmers, maar hij kan niet langer wachten. Misschien is dit zijn laatste kans.

Hij vertrekt, samen met zijn trouwe hond Beau, een oud fototoestel en zijn aantekenboekje, waarin hij onderweg haiku’s schrijft. Waar hij naartoe gaat, vertelt hij niemand. Alleen zijn beste vriendin Jessie zou het kunnen raden, maar Mark weet dat ze zijn geheim bewaart.

De tocht is zwaar, nog zwaarder voor een jongen als hij dan voor een ander. Ondertussen wordt een landelijke zoektocht naar Mark opgezet. Thuis verkeert Jessie in tweestrijd: als ze hulp inschakelt, schendt ze Marks vertrouwen – maar als ze het niet doet, ziet ze hem misschien nooit meer.

Is de vriendschap tussen Jessie en Mark bestand tegen Mount Rainier? Zal Mark de top halen?

gebonden | prijs: € 17,99 | isbn: 9789047707233
Dan Gemeinhart

Auteur

Dan Gemeinhart

Dan Gemeinhart is onderwijzer/bibliothecaris op een basisschool in Wenatchee, Washington. Zijn leven lang heeft hij veel gereisd, onder meer omdat zijn vader in het leger zat en steeds op andere plekken werd gestationeerd. Tegenwoordig woont hij op één plek, met zijn vrouw en drie dochters, en reist hij in zijn verhalen. Naar de top is zijn debuut.www.dangemeinhart.com

Meer over Dan Gemeinhart

Vertaler

Tjalling Bos

Meer over Tjalling Bos