Dierenbouwsels

Christiane Dorion

Ontmoet de dieren en planten die ons leren bouwen

In dit boek leer je meer dan 26 dieren kennen die al ver voor ons de meest verbazingwekkende constructies maakten.

Want wist jij dat we van dieren kunnen leren:

- Hoe we onze huizen beter van zonne-energie kunnen voorzien?

- Hoe we planten kunnen kweken in de woestijn?

- Hoe we water boven in wolkenkrabbers kunnen krijgen?

- Hoe we vervuilde rivieren kunnen schoonmaken?

De honingraatvorm die bijen gebruiken, verstevigt nu onze woningen. Termieten waren ons voor met airconditioning in hun termietenheuvels.

Wie zullen er bovenaan eindigen als de bouwdierenprijzen worden uitgereikt? De prairiehond, de pauw, de bever of de vuurvlieg?

Deze serie, waarin eerder Dierenuitvindingen verscheen en waarin meer titels zullen volgen, is bekroond met de Blue Peter Book Award voor het beste feitenboek.

Formaat: 28,2 x 24,2 cm | gebonden | prijs: € 15,99 | isbn: 9789047714521 | nur: 223

Auteur

Christiane Dorion

Christiane Dorion groeide op in Quebec, Canada. Nadat ze was gepromoveerd op het gebied van milieueducatie, ontwikkelde ze een basisschoolprogramma voor het Britse Wereld Natuur Fonds. Ze werkt samen met het Forum voor de Toekomst, een non-profitorganisatie voor duurzame ontwikkeling. Met haar boeken wil Christiane kinderen aanmoedigen om onze planeet te beschermen.

Meer over Christiane Dorion

Illustrator

Yeji Yun

Meer over Yeji Yun
Steven Blaas

Vertaler

Steven Blaas

Steven Blaas (3 maart 1986) werkt als boswachter natuurbeheer in de Veluwezoom. Hij volgde de opleiding Bos- en Natuurbeheer, naar eigen zeggen omdat hij niet kon kiezen tussen alle mogelijke natuuropleidingen. Toen zijn vrouw voor de eerste keer zwanger werd, inmiddels dertien jaar geleden, begon hij natuurboeken voor kinderen te verzamelen. Daarin kwam hij zoveel fouten tegen dat hij zich bij verschillende uitgevers aanmeldde als corrector voor natuurboeken. Bij Lemniscaat is hij inmiddels de vaste vertaler van de titels in de imprint Lemniscaat Natuurlijk! Als hij niet vertaalt of werkt, is hij met zijn zoons Johan en Willem te vinden op de Posbank, waar ze wandelen, hutten bouwen, bomen klimmen en andere avonturen beleven. Volgens Steven is de Posbank de mooiste plek op aarde. Steven Blaas woont met zijn vrouw en twee zoons in Dieren.

Meer over Steven Blaas

Activiteiten voor thuis en in de klas

Dierenbouwsels