Duik mee in de diepzee

Tim Flannery

Ontdek de ongelofelijke, onthutsende, opzienbarende onderwaterwereld!

We smulden al van alle weetjes en wonderen uit Gek, Gaaf, Geweldig! Nu duikt de auteur met ons de diepzee in.

Wie is de aartsvijand van de reuzeninktvis?

Zijn er geesten in de diepzee?

Hoe gemeen is een harige zeeduivel?

Tim Flannery vertelt het je allemaal. De wereldberoemde bioloog neemt je mee naar de donkerste diepten van de wereld waar we minder over weten dan van wat zich op Mars bevindt.

Ontmoet vissen die meer dan acht kilometer diep onder water leven, wezens die licht geven, zeekomkommers die met hun kont ademen en haaien die er nog net zo uitzien als 200 miljoen jaar geleden.

Het leven in de diepzee is vreemder dan je kunt verzinnen. Griezel, grinnik en leer zoveel dat je je vrienden kunt verbazen met je verhalen!

Formaat: 26,1 x 19,7 cm | gebonden | prijs: € 17,99 | isbn: 9789047713494 | nur: 223

Auteur & Illustrator

Tim Flannery

Tim Flannery is een van de belangrijkste natuurwetenschappers ter wereld. Hij is zoogdierkundige, fossieldeskundige, milieukundige en klimaatactivist. Hij is zelfs de Klimaatcommissaris van Australië! Hij heeft al meer dan dertig boeken geschreven en presenteert natuurprogramma’s voor onder meer de BBC en Documentary Channel. Gek, Gaaf, Geweldig! was zijn eerste kinderboek.

Meer over Tim Flannery
Steven Blaas

Vertaler

Steven Blaas

Steven Blaas (3 maart 1986) werkt als boswachter natuurbeheer in de Veluwezoom. Hij volgde de opleiding Bos- en Natuurbeheer, naar eigen zeggen omdat hij niet kon kiezen tussen alle mogelijke natuuropleidingen. Toen zijn vrouw voor de eerste keer zwanger werd, inmiddels dertien jaar geleden, begon hij natuurboeken voor kinderen te verzamelen. Daarin kwam hij zoveel fouten tegen dat hij zich bij verschillende uitgevers aanmeldde als corrector voor natuurboeken. Bij Lemniscaat is hij inmiddels de vaste vertaler van de titels in de imprint Lemniscaat Natuurlijk! Als hij niet vertaalt of werkt, is hij met zijn zoons Johan en Willem te vinden op de Posbank, waar ze wandelen, hutten bouwen, bomen klimmen en andere avonturen beleven. Volgens Steven is de Posbank de mooiste plek op aarde. Steven Blaas woont met zijn vrouw en twee zoons in Dieren.

Meer over Steven Blaas

Activiteiten voor thuis en in de klas

Duik mee in de diepzee