Het Kunstboek voor Kinderen. Geel

Amanda Renshaw

De grote kunstboeken van phaidon zijn vermaard; dit zijn hun klassiekers voor kinderen

In twee schitterende, grote boeken worden in totaal zestig verschillende kunstenaars onder de oep genomen. Samen vormen Geel en Wit een kleurrijke doorsnede uit de kunst geschiedenis: alle stijlen, tijden en stromingen komen voorbij, dwars door elkaar. Voor volwassenen zal ieder werk een feest van herkenning zijn, maar zij zullen zich net als de kinderen verwonderen over de grappige feiten, intrigerende vragen en mooie verhalen die erbij verteld worden. En ook al denk je een werk te kennen, je zult steeds weer iets nieuws ontdekken.

Want waarom letten de leerlingen in de Atheense school van Raphael niet op? Wie maakte er een meesterwerk van een krabbeltje op papier? En kun je een schilderij wel vertrouwen?

Maak (weer) kennis met het werk van Salvador Dalí, Albrecht Dürer, René Magritte, David Hockney, Jan Steen, Claude Monet, Jackson Pollock, Sandro Botticelli en nog tweeenvijftig andere meesters.
Formaat: 29,8 x 26,0 cm | gebonden | prijs: € 19,99 | isbn: 9789047709220 | nur: 217
Amanda Renshaw

Auteur

Amanda Renshaw

Amanda Renshaw is uitgever bij de bekende uitgeverij Phaidon.

Meer over Amanda Renshaw

Auteur

Gilda Williams Ruggi

Meer over Gilda Williams Ruggi
Jesse Goossens

Vertaler

Jesse Goossens

Jesse Goossens is schrijfster, vertaalster en uitgever kinder- en jeugdboeken van Lemniscaat. Ze schrijft onder meer non-fictie voor kinderen, waarin ze haar verwondering over de wereld om zich heen probeert te delen.

Meer over Jesse Goossens