Pinguïnpakketje

Victoria Cassanell

Een poolavontuur waar je warm van wordt

Wie wil er nou geen pinguïn als huisdier? IJsbeer ziet het idee wel zitten, dus als hij in de krant een kortingsbon voor een pinguïn ziet, bestelt hij er meteen een.

Pinguïn is alles wat IJsbeer hoopt: lief, gezellig, hij kan met hem spelen... maar Pinguïn lijkt niet zo blij en op een gegeven moment raakt IJsbeer hem kwijt.

Als hij Pinguïn terugvindt, ontdekt IJsbeer wat er mis is. Hij weet wat hem te doen staat, maar dat betekent dat ze een reis moeten maken. Een heel erg lange reis.

Formaat: 28,7 x 23,1 cm | gebonden | prijs: € 14,99 | isbn: 9789047713999 | nur: 273

Auteur & Illustrator

Victoria Cassanell

Victoria Cassanell studeerde illustratie aan de Hull School of Art and Design. Als afstudeerproject maakte ze een prentenboek waardoor ze werd aangenomen op de masteropleiding Children’s Book Illustration aan de Cambridge School of Art. Bij Lemniscaat verschenen Berenkriebel! en Pinguïnpakketje.

Meer over Victoria Cassanell
Johanna Rijnbergen

Vertaler

Johanna Rijnbergen

Johanna Rijnbergen (6 juni 1993) studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam. Ze specialiseerde zich in de cultuur rond het fin de siècle en studeerde af op de vriendschappen tussen de schilders van de Haagse School en de Amsterdamse school met de Tachtigers. Met een groep jaargenoten richtte ze Noodlot op, een literaire cirkel waarbij gezamenlijk wordt gegeten, gedronken en over literatuur wordt gesproken, geheel in stijl van het fin de siècle (de foto bij deze biografie is haar profielfoto voor Noodlot). Al tijdens haar studie werkte Johanna als proeflezer voor diverse literaire uitgeverijen. Inmiddels is ze fulltime corrector, persklaarmaker en vertaler. Ze werkt het liefst van laat op de middag tot diep in de nacht. Als ze vastzit met een vertaling loopt ze het liefst door nachtelijk Amsterdam om haar hoofd vrij te maken en nieuwe inspiratie op te doen. Ze woont in Amsterdam met haar twee katten: Frederik en Louis.

Meer over Johanna Rijnbergen

Activiteiten voor thuis en in de klas

Pinguïnpakketje