Waarom voel ik niet dat de aarde draait?

James Doyle

De wonderbaarlijke wereld van wetenschap

Hoe weten chirurgen wat ze weg kunnen halen?
Waarom vallen vliegtuigen niet naar beneden?
Is er leven op Mars?

De allerleukste manier om wat dan ook te onderzoeken, is aan de hand van kindervragen. Dat bleek al in het eerste succesnummer in deze serie: Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst? De instant hit over beeldende kunst werd gevolgd door het boek met vragen over de natuur: Waarom verdrinken vissen niet?
Nu is het de beurt aan de wetenschap om bevraagd te worden – en dat levert antwoorden en anekdotes op die nieuwsgierige kinderen van negen tot negenennegentig zullen verbazen en amuseren. Want wist jij dat je uitgerekt wordt tot spaghetti als je in de buurt van een zwart gat komt? Dat de geur van een roos uit wel vierhonderd chemicaliën bestaat? En dat er vroeger lijken uit graven werden geroofd om de medische wetenschap verder te helpen?

Waarom fonkelen sterren?
Wat is een supersonische knal?
Waarom moet ik me wassen?

Formaat: 26,4 x 19,5 cm | gebonden | prijs: € 15,99 | isbn: 9789047710165 | nur: 210

Auteur

James Doyle

James Doyle is een prijswinnend kinderboekenauteur, leraar en parttime superheld. Hij woont in Ierland, waar hij het liefst boeken schrijft om alle superfeiten die hij kent door te geven aan de superhelden van de toekomst.

Meer over James Doyle
Jesse Goossens

Vertaler

Jesse Goossens

Jesse Goossens is schrijfster, vertaalster en uitgever kinder- en jeugdboeken van Lemniscaat. Ze schrijft onder meer non-fictie voor kinderen, waarin ze haar verwondering over de wereld om zich heen probeert te delen.

Meer over Jesse Goossens