Zo praat je met een tijger

Jason Bittel

Na het lezen van dit boek kun je met elk dier praten!

Waarschijnlijk heb je aan het eind van de dag ongeveer 7.000 woorden gesproken. Dat is het gemiddelde aantal woorden dat een mens dagelijks gebruikt. Hoewel dieren niet dezelfde woorden kennen als mensen, hebben ze wel allerlei redenen om te communiceren, net als jij: om eten te krijgen, om zichzelf in gevaarlijke situaties te beschermen, om hun liefde te tonen of om een ander te helpen. Maar dieren – en hun leefomgevingen – verschillen enorm, en de manieren waarop ze communiceren dus ook. Sommige manieren zijn vreemd, andere supergrappig, maar ze zijn allemaal van levensbelang: ze zorgen ervoor dat het dier, en uiteindelijk zijn hele soort, kan overleven. Vissen laten letterlijk scheten om in leven te blijven. Dat is een feit.
Formaat: 29,7 x 24,2 cm | gebonden | prijs: € 15,99 | isbn: 9789047713234 | nur: 223

Auteur

Jason Bittel

Jason Bittel verdient de kost met schrijven over dieren. Zoals hij zelf zegt: 'Ik heb aan luiaarddrollen geroken, wilde zwijnen gevangen en een thermometer in de kont van een eland gestoken.' En over dat alles schrijft hij onder meer in National Geographic, om mensen zich net zo over de natuur te laten verwonderen als hij zelf doet.

Meer over Jason Bittel

Illustrator

Kelsey Buzzell

Kelsey Buzzell noemt zichzelf illustrator, moeder, magiemaker, koopjesjager en avocado-eter. Ze vindt het heerlijk om grappige mensen en dieren te tekenen en laat zich graag inspireren door de bossen, rotsstranden en woestijnen in haar omgeving in Oregon.

Meer over Kelsey Buzzell
Steven Blaas

Vertaler

Steven Blaas

Steven Blaas (3 maart 1986) werkt als boswachter natuurbeheer in de Veluwezoom. Hij volgde de opleiding Bos- en Natuurbeheer, naar eigen zeggen omdat hij niet kon kiezen tussen alle mogelijke natuuropleidingen. Toen zijn vrouw voor de eerste keer zwanger werd, inmiddels dertien jaar geleden, begon hij natuurboeken voor kinderen te verzamelen. Daarin kwam hij zoveel fouten tegen dat hij zich bij verschillende uitgevers aanmeldde als corrector voor natuurboeken. Bij Lemniscaat is hij inmiddels de vaste vertaler van de titels in de imprint Lemniscaat Natuurlijk! Als hij niet vertaalt of werkt, is hij met zijn zoons Johan en Willem te vinden op de Posbank, waar ze wandelen, hutten bouwen, bomen klimmen en andere avonturen beleven. Volgens Steven is de Posbank de mooiste plek op aarde. Steven Blaas woont met zijn vrouw en twee zoons in Dieren.

Meer over Steven Blaas

Activiteiten voor thuis en in de klas

Zo praat je met een tijger