Vierduizend kinderen ontvangen eerste boek over de pandemie

Vierduizend kinderen ontvangen eerste boek over de pandemie

22 maart 2021

Het Jeugdeducatiefonds schenkt, in samenwerking met Uitgeverij Lemniscaat, 4.000 exemplaren van het boek Mijn dagen met Niets aan kinderen op gecertificeerde basisscholen in Nederland. Het Jeugdeducatiefonds helpt deze scholen de ontwikkelingskansen van de kinderen te vergroten. Vandaag overhandigt Gouden Griffel-winnaar Mireille Geus persoonlijk de eerste exemplaren van deze speciale editie aan een basisschool in haar geboortestad Amsterdam.

'Lezen heeft mijn leven rijker gemaakt'

Mijn dagen met Niets van Mireille Geus, uitgegeven bij Lemniscaat, is het eerste Nederlandse kinderboek over de (corona)pandemie. Het Jeugdeducatiefonds stelt 4000 exemplaren beschikbaar aan kinderen op de scholen waar ze mee samenwerkt. Hans Spekman, directeur van het Jeugdeducatiefonds, is verheugd met de samenwerking met schrijver Mireille Geus en Uitgeverij Lemniscaat. Samen met wethouder Marjolein Moorman (Onderwijs, Armoede en Inburgering, gemeente Amsterdam) overhandigen ze de eerste exemplaren aan de kinderen uit groep 7 en 8 van Basisschool Elout in Amsterdam. Een klein feestje binnen de landelijke richtlijnen. Spekman: ‘Wij waren thuis arm, maar ieder jaar kocht mijn moeder voor mij het boek van de Gouden Griffel-winnaar. Het heeft mijn leven rijker gemaakt en ik houd nog steeds enorm van lezen. Dat wens ik alle kinderen toe.’

Lemniscaat_Kinderboek_over_de_pandemie.png

Mireille overhandigt haar boek aan de leerlingen.

Lemniscaat_MireilleGeus_Amsterdam.jpeg

Trotse leerlingen met hun exemplaar van Mijn dagen met Niets.

Leuk én belangrijk

Lezen is leuk én belangrijk voor iedereen, in het bijzonder voor kinderen. Het heeft een bewezen positief effect op de woordenschat, het taalbegrip en het taalgevoel. Ook draagt het bij aan de sociaal-emotionele ontwikkeling. Door fictie te lezen, leren kinderen zich inleven, begrip opbrengen voor anderen en nieuwe contacten leggen.

Een vrolijk en ontroerend boek

Mijn dagen met Niets van Mireille Geus is een vrolijk stemmend, maar ook ontroerend boek over de situatie die we inmiddels allemaal zo goed kennen. Thuis. Zonder de mensen van wie we zoveel houden. En waar toch zoveel te ontdekken valt.

Nieuws

Nacht van de Aarde

April is niet alleen de Maand van de Filosofie. Op 22 april is het ook nog eens de Dag van de Aarde. Wereldwijd al sinds 1970 – in Nederland sinds 2002 – maar de kans bestaat dat je er nog nooit van hebt gehoord. Kom je ook naar de Nacht van de Aarde op 21 april?

Lees meer