Merel

Sarah Moon

Slim, stil en eenzaam – zal Merel ooit kunnen uitvliegen?

Merel wordt van het dak van haar school geplukt. Waarom zat ze daar? Wilde ze springen?

Merel weigert erover te praten…

Haar leventje was prima – zij het een beetje eenzaam. Ze vond het heerlijk om thuis bij haar moeder te zitten, te lezen, naar de vogels te kijken en te dromen van vliegen. En school was te doen: ze haalde goede cijfers en hoefde zich met niemand te verhouden zolang ze haar lunchpauzes bij mevrouw Wexley, de schoolbibliothecaris, kon doorbrengen. Maar dan sterft mevrouw Wexley.

Langzaam maar zeker komt Merel erachter dat er een andere manier is waarop ze in contact kan komen met mensen… en toch zichzelf kan zijn. Een swingende manier.

Iedere stille puber – en iedereen die een stille puber is geweest – zal zich in Merel herkennen, met haar hopen dat ze haar vleugels vindt en juichen als ze uitvliegt.

Formaat: 21,6 x 14,1 cm | gebonden | prijs: € 15,99 | isbn: 9789047710271 | nur: 285
Sarah Moon

Auteur

Sarah Moon

Sarah Moon is lerares, vertaalster en schrijfster. Ze woont en werkt in Brooklyn, New York. Merel is haar eerste boek.

Meer over Sarah Moon
Lydia Meeder

Vertaler

Lydia Meeder

Onder de naam BoekenTaal vertaalt Lydia Meeder al ruim dertig jaar boeken van het Engels naar het Nederlands. Daarnaast voert ze redactie op vertalingen van anderen en op oorspronkelijk Nederlandstalig werk. Ze heeft zich gespecialiseerd in jeugdliteratuur en young adult. Daarnaast heeft ze een reeks thrillers en populair-wetenschappelijke boeken vertaald. Twee van haar ‘vaste’ auteurs zijn Neal Shusterman en Susin Nielsen; verschillende vertalingen van hun werk zijn door de CPNB bekroond met Griffels en Wimpels. Ze is ook de vertaler van 13 Reasons Why, dat door Netflix is verfilmd. Lydia woont samen met haar katers Ton (IT’er) en Pablo (buurtschrik) in een Betuws dorpje. Ze is verslaafd aan het lezen van achtergrondjournalistiek en verslindt documentaires. Hobby’s vindt ze iets voor mensen die zich vervelen, al traint ze fanatiek voor het kampioenschap duurtukken. Een (bijna) volledig overzicht van vertaalde titels vind je op www.boekentaal.eu.

Meer over Lydia Meeder

Vertaler

Barbara Zuurbier

Meer over Barbara Zuurbier

Activiteiten voor thuis en in de klas